Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Volg ons
/
Verbouwen en Verduurzamen: meer lenen voor isolatie en zonnepanelen

Verbouwen en Verduurzamen: meer lenen voor isolatie en zonnepanelen

Bij het verbouwen van je huis is het niet alleen belangrijk om esthetische verbeteringen aan te brengen, maar ook om te investeren in duurzame oplossingen die de energie-efficiëntie verhogen. Gelukkig zijn er financiële mogelijkheden beschikbaar waarmee je meer kunt lenen wanneer je investeert in isolatie en zonnepanelen. In deze blog ontdek je waarom verduurzamen de moeite waard is en hoe je hiervoor financiële ondersteuning kunt krijgen.

Het belang van verduurzamen:

Het verduurzamen van je woning biedt tal van voordelen. Ten eerste verlaag je je energieverbruik en draag je bij aan de bescherming van het milieu. Door je huis goed te isoleren en zonnepanelen te installeren, verminder je de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en beperk je de CO2-uitstoot. Bovendien leidt verduurzaming tot lagere energiekosten op de lange termijn en verhoogt het de waarde van je woning.

Financiële voordelen van verduurzamen:

Een interessant aspect van verduurzaming is de mogelijkheid om meer te lenen voor de verbouwing. Verschillende financiële regelingen moedigen huiseigenaren aan om te investeren in energiebesparende maatregelen. Een voorbeeld hiervan is de Energiebespaarlening, een lening met gunstige voorwaarden speciaal bedoeld voor verduurzamingsmaatregelen. Door deze lening kun je extra financiële ruimte creëren om te investeren in isolatie, zonnepanelen en andere energiebesparende oplossingen.

Subsidies en belastingvoordelen:

Naast de Energiebespaarlening zijn er ook diverse subsidies en belastingvoordelen beschikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld in aanmerking komen voor subsidie bij het isoleren van je dak, gevel, vloer of glas. Daarnaast biedt de overheid belastingvoordeel in de vorm van de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen en biomassaketels. Het is raadzaam om de mogelijkheden en voorwaarden van deze regelingen te onderzoeken, aangezien ze je kunnen helpen bij het financieren van je duurzame verbouwingsplannen.

Advies en uitvoering:

Bij het verduurzamen van je woning is het essentieel om deskundig advies in te winnen en samen te werken met ervaren professionals. Een energieadviseur kan je helpen bij het identificeren van de meest effectieve maatregelen voor jouw woning.

Het verbouwen van je huis biedt de perfecte gelegenheid om te investeren in verduurzaming. Door te kiezen voor isolatie en zonnepanelen kun je niet alleen je energie-efficiëntie verbeteren, maar ook profiteren van financiële voordelen zoals het kunnen lenen tegen gunstige voorwaarden. Met subsidies en belastingvoordelen beschikbaar, is het de moeite waard om je te verdiepen in de mogelijkheden die er zijn. Verduurzaming is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee op de lange termijn.

 

×