Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Volg ons

Verkoop stappenplan

Is het tijd voor een nieuwe stap en ben je van plan jouw huis te verkopen? Bij de verkoop van een woning komt heel veel kijken. Tussen het moment van het bepalen van de vraagprijs tot de uiteindelijke overdracht zitten belangrijke stappen die je moet zetten om de verkoop van jouw huis zo soepel en prettig mogelijk te laten verlopen.

/
/
/
Verkoop stappenplan

Voor veel mensen is een huis verkopen iets wat zij één of twee keer in hun leven doen. Daarom is het fijn voor deze belangrijke stap een deskundige en betrouwbare verkoopmakelaar in te schakelen. Warnars Makelaardij staat je graag bij in dit uitdagende traject. Met onze ervaring, marktkennis, pakkende promotie en uitstekende onderhandelings-skills maken we van de verkoop van jouw huis een feestje! Wil je weten wat je te wachten staat op het moment dat jij jouw woning wilt verkopen? Met dit stappenplan ga je goed voorbereid de huizenmarkt op!

Stap 1: Bepalen van de vraagprijs

Je wilt jouw huis natuurlijk voor de beste prijs verkopen. Maar, hoe weet je wat de juiste prijs is? Als verkoopmakelaar helpen we je bij het bepalen van een realistische verkoopprijs – het liefst met wat ruimte voor onderhandeling. De vraagprijs van de woning wordt onder meer bepaald op basis van de staat van het huis en de actuele situatie op de (lokale) woningmarkt. Ben je benieuwd wat jouw woning waard is? Vraag direct een verkoopgesprek en gratis waardebepaling aan!

Stap 2: De juiste verkooptactiek

Het prijskaartje is natuurlijk het belangrijkste onderdeel bij een huis verkopen, maar met een goede verkooptactiek bereik je een groter publiek en mogelijk óók de mensen die de verkoopprijs in eerste instantie te hoog vinden. Is jouw woning geschikt voor starters of gezinnen? Bepaal samen met de makelaar de doelgroep, zodat je hier handig op in kunt spelen. Bijvoorbeeld in de beschrijving van de woning en de styling van het huis voor de verkoopfoto’s. Ook vragen we direct een energielabel aan voor jouw woning.

Stap 3: Jouw huis in de kijker

Nu jouw woning te koop staat, is het zaak om op te vallen. En daar hebben wij zo onze manieren voor. Warnars brengt jouw huis onder de aandacht bij een groot publiek. Dit doen we onder meer met gerichte online campagnes, plaatsing op de grootste huizenwebsites, advertenties in lokale en regionale media en een uniek, op maat gemaakt marketingplan voor snel verkoopsucces.

Stap 4: Maak jouw woning verkoopklaar

Het grote plaatje moet kloppen, maar het zijn de details die het verschil maken. En dat is bij het verkopen van een huis niet anders. Zorg ervoor dat jouw huis opgeruimd en schoon is – zéker de keuken en badkamer. Voer kleine reparaties uit, maak de tuin aan kant en een likje verf kan ook geen kwaad. Berg persoonlijke spullen op, zodat mogelijke kopers zichzelf al helemaal in jouw huis zien wonen. We geven je graag handige tips over het verkoopklaar maken van jouw woning. Ook kun je bij Warnars jouw huis laten stylen door een gespecialiseerde verkoopstylist.

Stap 5: Open jouw deuren

Goed nieuws! De eerste geïnteresseerden hebben zich bij ons gemeld. Tijd om bezichtigingen te plannen. In overleg met jou bepalen we het tijdstip van de bezichtiging. Hier hoef je zelf niet bij aanwezig te zijn, wij zorgen ervoor dat potentiële kopers alle ruimte krijgen om jouw woning goed te bekijken. We vertellen kijkers alles over de pluspunten van het huis en houden onze oren en ogen open. Is een kijker écht geïnteresseerd? Dan is het wachten op het openingsbod.

Stap 6: Onderhandelen voor de beste prijs

Het eerste bod is binnen! En om je meteen uit de droom te helpen: de kans dat een koper direct jouw vraagprijs biedt, die is heel klein. Wij van Warnars Makelaardij snappen het spel van onderhandelen als geen ander. In overleg met jou doen we een tegenbod. Uiteraard houden we rekening met de minimale verkoopprijs die we samen bepaald hebben. Zijn er heel veel geïnteresseerden? Dan kun je ook een inschrijvingsprocedure starten, zodat alle mogelijke kopers de kans krijgen een bod uit te brengen.

Stap 7: Ondertekenen van de koopakte

Zijn alle onderhandelingen achter de rug en zijn de koper en jij het eens over de prijs, de datum van oplevering en ontbindende voorwaarden? Wij zetten alle gemaakte afspraken voor je in een koopovereenkomst. Kloppen alle gegevens? Dan zet je jouw handtekening onder de koopakte en sturen we deze op naar de notaris. Als ook de kopende partij de koopovereenkomst tekent is de verkoop van jouw huis definitief.

Heb je verhuisplannen?

Warnars Makelaardij is de sleutel naar jouw droomhuis.
Neem direct contact op en maak jouw woondroom waar!

Huis kopen of verkopen?

Jouw droomhuis gevonden? Of weet je niet waar te beginnen? Dan ben je bij Warnars Makelaardij écht aan het juiste adres. Wij staan voor kwaliteit, betrokkenheid en goede verkoopresultaten. Niets voor niets is ‘Actief & Betrokken’ de slogan van ons bedrijf.

Huis kopen in Julianadorp

Julianadorp, de parel van de Kop. Een huis kopen in Julianadorp is wonen aan zee, in een unieke, natuurrijke omgeving. Vind nu jouw droomhuis in Julianadorp.
×