Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Volg ons
/
10 tips voor jou als starter!

10 tips voor jou als starter!

In de huidige woningmarkt zijn er veel kapers. Voor starters is het momenteel niet makkelijk om een huis te vinden.

Tijdens de zoektocht naar het perfecte huis komt er van alles op je af. Hoe zorg je er dan voor dat je goed voorbereid bent en waar moet je eigenlijk allemaal op letten?

Om je te helpen hebben wij bij Warnars 10 tips opgesteld:

  • Maak een wensenlijstje.

Weet je al waar je wilt wonen? Wil je huren of kopen? Ga je voor een sfeervol ouder jaren-’30- huis of ga je voor het comfort van nieuwbouw? Dit zijn allemaal vragen die jij jezelf moet stellen. Wat vind je nou echt belangrijk. Let er wel op dat je realistisch blijft tijdens het opstellen van jouw wensenlijst en zoek binnen je budget.

  • Maak een zoekopdracht aan op onze website.

Op basis van jouw wensen en voorkeuren houden wij je op de hoogte van het meest geschikte aanbod. Dan ben jij hiervan als eerste op de hoogte!

  • Praat met een hypotheekadviseur.

Om te weten wat je kunt lenen is dit eigenlijk de eerste stap. Na je gesprek met de hypotheekadviseur weet je wat je kunt lenen en dus ook wat je kunt bieden op een woning. Onze hypotheekafdeling adviseert je graag vrijblijvend.

📞 0223-24 60 00

  • Wel of geen aankoopmakelaar?

Beheers jij de kunst van het aankopen zelf of wil je begeleid worden door een expert? Een aankoopmakelaar begeleidt je van A tot Z, bekijkt de woningen bouwkundige en helpt je bij het biedingsproces. Zo weet je zeker wat je koopt en dat je hier niet teveel voor betaalt.

  • Scan de omgeving.

De omgeving speelt een extreem grote rol bij de aankoop van een woning. Vind je het belangrijk dat er genoeg parkeerplakken in de wijk zijn? Of wil je graag in de buurt scholen, station en winkels wonen? Scan de omgeving goed en ontdek of jij jezelf daar ziet wonen. De woning zelf kun je altijd naar je eigen zin maken, de buurt niet.

  • Kijk of jouw gemeente nog budget heeft voor startersleningen

In Nederland bieden een hoop gemeenten een starterslening aan. Een starterslening is een extra lening tegen een zeer aantrekkelijke rente. Hierdoor heb je als starter meer financiële ruimte om een woning te kopen. Je hypotheekadviseur kan jou hier ook meer over vertellen.

  • Begin klein

Het lijkt natuurlijk heel mooi: een grote woning hebben met een riante tuin, maar met een grote woning zijn de maandlasten ook meteen heel hoog. Begin daarom met een kleinere woning en bouw het in de loop der jaren op. Met lagere maandlasten heb je meer geld over om te sparen en kun je op de lange termijn vrijwel zeker een grotere woning kopen.

  • Sparen

Als starter heb je behoorlijk wat eigen geld nodig om alle bijkomende kosten van de aankoop te dekken. Denk hierbij aan notariskosten, taxatiekosten en advies- en afsluitkosten. Begin daarom op tijd met sparen!

  • Kijk of je in aanmerking komt voor startersvrijstelling

Starters tussen de 18 en 35 jaar hoeven geen overdrachtsbelasting te betalen voor een woning met een koopsom van maximaal € 440.000. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je voldoen aan een aantal voorwaarden.

  • Kies voor energiebesparende maatregelen

Bij verschillende hypotheekverstrekkers is het mogelijk om energiebesparende maatregelen te financieren. Dit betekent dat zonnepanelen, een warmtepomp, dubbel glas of na-isolatie kunnen helpen bij het verkrijgen van een hogere hypotheek. Let op het geld moet dan echt aan energiebesparende maatregelen uitgegeven worden. Je bespaart daarna meteen op je maandelijkse verbruik, hetgeen je maandelijkse financiële positie een stuk beter maakt.

 

Wij hopen dat de bovenstaande tips jou gaan helpen bij het vinden van de perfecte woning. Ga je na het lezen van deze tips op zoek naar een aankoopmakelaar of hypotheekadviseur? Neem contact met ons op en wij helpen je via  Warnars Hypotheken.  En   Warnars Makelaardij.

×