Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Volg ons
/
14 tips om te besparen op jouw energierekening!

14 tips om te besparen op jouw energierekening!

Bij een gasprijs van 1 euro per m3 bespaar je met deze 14 handige tips gemakkelijk tot €750 per jaar!

Tip 1 Zet de thermostaat één graad lager

19 graden is vaak warm genoeg. Doe anders een trui aan en pak een kleedje. Ben jij de hele dag niet thuis? Waarom staat dan wel de thermostaat aan? Stel je thermostaat slim in! Met deze tips kan je tot €120,- per jaar besparen!

Tip 2 Houd de radiatoren (stof)vrij

Zorg ervoor dat er geen gordijnen voor de radiator hangen en dat er geen meubels voor de radiator staan. En let op dat je regelmatig de stof ervan afhaalt. Wanneer er veel stof op de radiator zit duurt het langer om een vertrek te verwarmen. Bespaar met deze tips tot €30,- per jaar.

Tip 3 Zet apparaten helemaal uit en niet op stand-by

Een apparaat dat op stand-by staat verbruikt nog steeds stroom en dit is zonde! Tip: gebruik hiervoor een stekkerdoos met schakelaar. Bespaar hierop tot €75,- per jaar.

Tip 4 Sluit alle deuren in huis

Het is natuurlijk niet nodig om ruimtes te verwarmen waarin je praktisch niet komt, zet in deze ruimtes de radiator uit en sluit alle deuren, zodat de warmte niet ontsnapt! Met deze tips kan je maar liefst €250,- per jaar besparen.

Tip 5 Gebruik de waterkoker zuinig

Zuinig omgaan met de waterkoker levert best wat op. Verwarm niet meer water dan nodig en verwarm het water niet heter dan nodig is.

Tip 6 Breng tochtstrips aan

Breng tochtstrips aan in deuren en ramen en een tochtborstel voor de brievenbus. Wist je dat het isoleren van het luik van je kruipruimte ook best wat oplevert? Bespaar met deze tips tot €50,- per jaar.

Tip 7 Plaats een waterbesparende douchekop

Met een waterbesparende douchekop kan je tot wel €40,- per jaar besparen. Heb jij een regendouche? Dan kan het vervangen hiervan tot wel €60,- per jaar besparen.

Tip 8 Douche niet langer dan 5 minuten

In de kouder wordende maanden vinden we het allemaal lekker om extra lang onder de douche te staan, maar met 5 minuten douchen kan je een hoop besparen! Koop een leuke douchetimer en begin met besparen. Bespaar tot €140,- per jaar!

Tip 9 Plaats radiatorfolie achter je radiatoren

Zijn jouw buitenmuren niet geïsoleerd? Dan kan je veel winnen door radiatorfolie te plaatsen. Per vierkante meter radiatorfolie bespaar je jaarlijks 10 m³ aan gas (€10,-).

Tip 10 Gebruik ledlampen

Wist je dat een ledlamp 90% zuiniger is dan een gloeilamp en 85% zuiniger dan een halogeenlamp? Je kan dus per jaar €2,- tot €8,- besparen per lamp!

Tip 11 Zet de thermostaat ’s nachts op 15 graden

Hiermee bespaar je gemiddeld 120 m³ gas per jaar, ofwel €120,-. Doe je dit al een uur voordat je naar bed gaat? Dan bespaar je nog eens €25,-!

Tip 12 Stel je cv-ketel af

De ketel staat vaak op 90 graden, maar dat is niet nodig! 60 graden is al prima, want met douchen of handenwassen zal je nooit meer dan 60 graden vragen van je ketel. Hiermee kan je ongeveer €140,- per jaar besparen.

Tip 13 Was op een lage temperatuur

Was op een zo laag mogelijke temperatuur, zoals 20, 30 of 40 graden. Check van tevoren wel je wasmiddel. Vaatdoekjes e.d. moet je vanwege hygiëne wel heter wassen. Kies je ervoor om op 30 graden te wassen in plaats van 40 graden, dan bespaar je al de helft aan kosten!

Tip 14 Hang je was aan de lijn

Laat de droger een tijdje staan en hang je was aan de lijn. Hiermee kan je tot €75,- per jaar besparen!

 

Wij hopen dat jij met deze 14 handige tips ook kunt gaan besparen op de energierekening!

×