Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Volg ons
/
Een nieuwbouwwoning gekocht! Wat nu?

Een nieuwbouwwoning gekocht! Wat nu?

Een nieuwbouwwoning koop je volledig van bouwtekeningen en plaatjes van hoe het gaat worden. Dat is best even spannend en je moet hiervoor een hoop inlevingsvermogen hebben. Door de jaren heen is de informatie wel steeds uitgebreider en duidelijker geworden en uiteraard kunnen wij van Warnars Makelaardij je ook helpen bij het interpreteren van alle informatie.

Heb jij besloten om voor nieuwbouw te gaan? Wellicht dat onderstaande info dan nuttig voor je is.

 

Wat kost een nieuwbouwwoning?

Behoudens de koopsom moet je rekening houden met bijkomende kosten om de woning geheel naar je zin te maken. In de meeste gevallen zijn de badkamer en het toilet inbegrepen in de koopsom en de bouw en dien je de keuken, de vloeren en de tuin nog zelf uit te kiezen en te betalen. Het voordeel is dat je de woning wel geheel naar eigen wens kunt inrichten op deze manier.

 

Indelingsplan.

Veel mensen beginnen pas met nadenken over de indeling van het huis als ze de sleutel krijgen en dan ben je eigenlijk vrij laat. Wij adviseren om al vanaf het eerste moment na te denken over de indeling van de woning. Waar plaats je de eettafel, hoe groot mag deze minimaal maar ook maximaal zijn. Hoe zit je het meest fijn op je bank richting je televisie en hoe is het contact vanuit de woonkamer met de keuken. Dit zijn allemaal voorbeelden van vragen die je jezelf kunt stellen.

Als je een goede indeling maakt kan je voorafgaand aan de bouw een aantal dingen laten veranderen. Bijvoorbeeld de lichtpunten, zodat je lampen recht boven de tafel hangen.

 

Vooruitplannen

Vooral bij nieuwbouw adviseren wij de kopers om de zaken goed vooruit te plannen. Heb je al nagedacht over wat er allemaal gedaan moet worden? Laat je eerst de keuken plaatsen of wordt eerst de vloer gelegd? Heb je al een schilder ingepland of ga je dit zelf doen na oplevering? Wij adviseren om zoveel mogelijk door de aannemer en onderaannemers te laten doen die de woning bouwen, dan wordt het e.e.a. direct meegenomen tijdens de bouw. Dit scheelt een hoop stress na de oplevering van de woning.

Kies je ervoor om verschillende klussen later uit te besteden? Bedenk dan wel dat schilders, timmermannen en andere werklui vaak een drukke agenda hebben. Plan deze werkzaamheden daarom ver vooruit in en communiceer regelmatig met het bedrijf dat het na de oplevering voor je gaat uitvoeren. Kortom: vooruitplannen is dus onwijs belangrijk!

Zoals je hierboven leest komt er nogal wat kijken bij een nieuwbouwwoning. Zorg er daarom voor dat je je goed voorbereid! Heb je nog andere vragen? Neem gerust contact met ons op!

[email protected] of bel naar 0223 61 70 44

×