Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Volg ons
/
Van droom naar droomhuis

Van droom naar droomhuis

In september 2022 is fase 5 West van het Willem Alexanderhof in Julianadorp in de verkoop gegaan. Heel veel mensen hebben zich ingeschreven en dat snappen wij natuurlijk heel goed: nieuwbouw wordt gasloos gebouwd, is energiezuinig (tot energieneutraal!) en je kunt alles zelf uitzoeken. Van waar de stopcontacten moeten komen tot de keuken en van de badkamer tot de tuinaanleg. De keuze is aan jou.

Hoe gaat het aankopen van nieuwbouw in zijn werk? Hoe ziet de planning eruit van het moment dat je het verlossende telefoontje hebt gekregen dat je bent ingeloot tot aan het moment dat je de sleutel van je nieuwe woning in ontvangst neemt?

 https://warnarsmakelaardij.nl/wp-content/uploads/2023/01/35114_VV-1-500×250-1.jpg

Ingeloot in het Willem Alexanderhof

Goed nieuws! Je hebt een optie gekregen op een bouwnummer. De makelaar plant een afspraak met je in voor een oriëntatie gesprek. Ter voorbereiding ontvang je veel documentatie: van bouwtekening tot Hagenplan. Tijdens het oriëntatie gesprek worden je vragen beantwoord en wordt afgestemd tot welke datum je optie loopt.

 

Koop- aanneemovereenkomst

Als je verder wilt met de aankoop van je nieuwbouwwoning, wordt de koop- aanneemovereenkomst opgemaakt. Nadat de handtekeningen zijn gezet heb je acht weken de tijd om de financiering in orde te maken. Nadat de financiering rond is, wordt de grond geleverd via de notaris. Je bent nu eigenaar van de grond en vanaf dit moment ga je ook hypotheek betalen. In het begin betaal je alleen over de grond, maar hoe verder de bouw gevorderd is, hoe meer het maandbedrag omhoog gaat. Als de bouw van de woning is afgerond, betaal je het volledige hypotheek bedrag.

 

Kopersgesprek

Nadat de koop- aanneemovereenkomst is getekend, vindt er een gesprek plaats met de aannemer. Aanvullend meerwerk wordt besproken en ook vinden er nog gesprekken met de projectleveranciers plaats.

 

Bouw woning

Laat de bouw beginnen! Hoe verder de bouw vordert, des te meer deadlines in zicht komen. Zo wordt er vanuit de aannemer een deadline besproken inzake de installatietekening van de keuken, de installateur stemt met jou af waar de stopcontacten en lichtpunten moeten komen, etc. Langzaamaan vallen alle puzzelstukjes op hun plek en krijgt jouw droomwoning steeds meer vorm.

 

Oplevering

Uiterlijk twee weken voor de geplande oplevering van de woning, ontvang je van de aannemer een definitieve opleverdatum. Ook ontvang je de eindafrekening van de woning. De oplevering vindt plaats als aan alle betalingsverplichtingen is voldaan.

Yes! De dag van oplevering is aangebroken. Voor het overhandigen van de sleutel loop je samen met de aannemer een opleverronde door de woning. Indien gewenst kun je als koper een professionele partij meenemen die voor jou de staat van oplevering controleert. Eventuele opleverpunten worden genoteerd in een ‘Proces verbaal van Oplevering’ en ondertekend door zowel de aannemer als de koper. De genoteerde opleverpunten worden binnen vijftien werkbare dagen door de aannemer opgelost. Indien er sprake is van levertijden, wordt in overleg een afspraak gemaakt.

 

Van dromen naar wonen

Nu je de sleutel in ontvangst hebt genomen kan het afwerken van de woning beginnen. De vloeren kunnen worden gelegd, de wanden voorzien van behang of schilderwerk en uiteindelijk kan het inrichten beginnen. Stap voor stap wordt de droom werkelijkheid en kan het genieten van je droomhuis beginnen!

×